SKANDAL U JUŽNOJ AMERICI: Otkazana utakmica, Argentince šalju na aerodrom

Veliki derbi južnoameričkih kvalifikacija Brazil - Argentina prekinut je poslije samo sedam minuta

  • Sport

  • 05. Sep. 2021  05. Sep. 2021

  • 0

Utakmica između Argentine i Brazila neće se odigrati i igrače Argentine sada šalju direktno na aerodrom. Meč je prekinut na samom početku nakon što su policijske snage ušle na teren kako bi privele četvoricu igrača Argentine.

Oni su navodno lagali pri ulasku u Brazil, zbog čega su policajci prekinuli duel kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a nakon intervencije federalnih službi Argentinci su napustili igralište.

Veliki derbi južnoameričkih kvalifikacija Brazil - Argentina prekinut je poslije samo sedam minuta jer su domaćini, tačnije brazilski zdravstveni radnici, pokušali da izbace sa terena fudbalere gostiju?!

Tek što je meč počeo i to oštrim startom Otamendija na Ederu Militau igrači dva tima su se sukobili, a dok je to trajalo, zvaničnici iz Brazila su ušli na teren sa namjerom da odstrane četvoricu fudbalera Argentine koji su stigli iz Engleske na ovaj meč.

Prema važećim pravilima za suzbijanje COVID-19 u Brazilu, svi koji dolaze iz Velike Britanije moraju odmah u 14-dnevni karantin, a igrači Argentine koji su sporni su Emi Buendija, Emilijano Martinez, Đovani Lo Selso i Kristijan Romero.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...