ZAISTA SU NEPREDVIDIVE: Naučnici otkrili da žene privlače muškarci koji OVAKO GOVORE (VIDEO)

Naučnici s kalifornijskog univerziteta istraživali su kako jasnoća artikulacije utječe na privlačnost glasa. 

  • Sex i grad

  • 06. Sep. 2021  

  • 0

Pokazalo se da su ženama privlačniji muškarci koji imaju nešto nerazumljiviji govor, dok se kod žena preferira jasnije vokalno izražavanje. 

"Sa stajališta seksualne selekcije, tipično se preferiraju muškarci s osobinama koje su nešto muževnije od prosjeka, što bi u tom kontekstu učinilo muškarce s manje jasnim govorom privlačnijima", pojasnio je koautor studije doktor Daniel Stehr u saopćenju za medije.

U istraživanju su učestvovala 42 volontera koji su zamoljeni da izvedu različite govorne zadatke. Njihov vokal tada je rangiran po privlačnosti.

Istraživači su tad otkrili da se jasan vokal smatra mnogo privlačnijim kod žena nego kod muškaraca.

Doktor Stehr smatra da su nalazi njegova tima u suprotnosti s popularnim uvjerenjima.

"Mnogi vokalni treneri inače bi poticali ljude da usporavaju i pažljivo izgovaraju kako bi ostavili bolji dojam na svoju publiku", kaže.

Kako bi zvučao taj govor?

Pa vrlo vjerojatno nešto poput govora Toma Hardyja u seriji Taboo. Mnogi su se žalili na njegovu nerazgovijetnost i mumljanje u seriji, no, sudeći prema ovoj studiji, Hardy je time dodatno dobio na privlačnosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...