VRIJEME JE ZA OKUPLJANJE PATRIOTA I ODBRANU DOMOVINE: Najavljen Kongres Demokratske fronte...

Na sjednici su zadužni timovi koji će do održavanja Kongresa pripremiti program stranke, kao i političku deklaraciju koja će biti donesena na Kongresu Demokratske fronte, 9. oktobra.

  • Politika

  • 06. Sep. 2021  06. Sep. 2021

  • 9

U Sarajevu je danas održana prva sjednica Odbora za pripremu 2. redovnog Kongresa Demokratske fronte na kojem je donesena Odluka o broju, načinu i kriterijima za izbor delegata Kongresa.

Također je donesen Prijedlog odluke o načinu i kriterijima predlaganja kandidata za Glavni odbor, kao i Prijedlog Pravila izbornog postupka za predsjednika Demokratske fronte i članove Glavnog odbora i Nadzornog odbora Demokratske fronte.

Na sjednici su zadužni timovi koji će do održavanja Kongresa pripremiti program stranke, kao i političku deklaraciju koja će biti donesena na Kongresu Demokratske fronte, 9. oktobra.

-Činjenica je da drugi kongres Demokratske fronte dolazi u prelomnom trenutku za Bosnu i Hercegovinu, da nedavni događaji u našem neposrednom susjedstvu kao i neke izjave novog visokog predstavnika upućuju na to da je, više nego ikada do sada, u pitanje dovedena cjeovitost Bosne i Hercegovine i da jačaju snage koje se zalažu za disoluciju i podjelu zemlje. Ostanemo li gluhi i slijepi na ove narastajuće tendencije, budemo li i dalje zabavljeni svojim podjelama na ‘naše’ i ‘vaše’, na vratima smo definitivne podjele Bosne i Hercegovine! – piše u saopćenju DF-a.

Krajnje je vrijeme, navodi se, “da se ‘prebrojimo’ na one kojima je borba za državotvornost i cjelovitost jedine nam domovine glavni cilj i one druge koji svojim izjavama i postupcima ‘prodaju’ zemlju i vode je u propast”.

-Simptomatično je takođe da niko, pa ni visoki predstavnik, ne poduzima ništa kako bi zaustavio člana Predsjedništva koji svakodnevno poziva na raspad ove zemlje a njega, visokog predstavnika, poredi sa Hitlerom i nacizmom! Zbog svega toga, pozivamo članove Demokratske fronte, simpatizere, građane BiH, intelektualce i sve dobromisleće ljude da se odupru ovim nasrtajima na integritet Bosne i Hercegovine. Krajnji je čas – navodi se u saopćenju.

Kako navod, “ako sada ne reagujemo, poslije će biti kasno”.

-Vidimo se 9. oktobra na 2. Kongresu Demokratske fronte! Poziv na odbranu domovine biće osnovna poruka ovog skupa! – zaključili su iz DF-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...