ŠEKI RADONČIĆ UPOZORAVA: „Rusija preko Crne Gore i Bosne testira NATO pakt; Provocira i daje do znanja da ..."

"...da članstvo u NATO-u nije sigurnost. Mogu slobodno kazati da je ovo poligon za Aleksandra Vučića u Bosni. Dolazak helikopterom na Cetinje nije ništa drugo nego znak agresije."

  • Regija

  • 06. Sep. 2021  

  • 0

Šeki Radončić novinar i publicista iz Crne Gore govoreći i o situaciji u ovoj zemlji kaže da se ona naizgled smirila, ali je i dalje veoma komplikovana.

"Društvo je i dalje podijeljeno, odnosi među narodom i politikama produbljeni. Međutim okupacione snage su iste kao i u Bosni",  upozorio je.

Radončić tvrdi kako ovo nije bila vidljiva agresija na članicu NATO-a.

"Nije došlo do vidljive agresije na članicu NATO-a zbog toga nije bilo ozbiljnije reakcije međunarodne zajednice. Ovo je bila  hibridna okupacija, hibridan napad starog i dobro znanog okupatora", kazao je.

"SPC je postala egzekutor svih nedaća na Balkanu. Nakon što je propao državni udar u izvedbi Rusije 2016. godine, SPC je postala ‘izvođač radova’.  Iza nje čvrsto stoje Vučić i Rusija", dodao je Radončić.

On se osvrnuo i na politike u Crnoj Gori koje podržavaju SPC i istakao da upravo SPC rukovodi političkim procesima i strankama u Crnoj Gori.

"Krivokapić je rekao direktno da ga je Amfilohije izabrao za premijera. Dritan Abazović je također isto postavljen od strane istih, a noć prije dešavanja u Cetinju sjedio je sa Porfirijem. Crkva postavlja ministre, zamjenike, šefove i ljude koji će od iste dobijati direktivu za dalje", pojasnio je za Hayat.

Naveo je da je policija Crne Gore pod pokroviteljstvom Beograda i da je plan bio vatreni sukob sa demonstrantima, nakon čega bi krivac bio Milo Đukanović, koji bi vjerovatno bio lišen slobode.

Radončić je najavljivao ‘crnogorosko proljeće’ i eskalaciju odnosa na Balkanu.

"Govorio sam upravo ovome, Rusija preko Crne Gore i Bosne testira NATO pakt. Provocira i daje do znanja da članstvo u NATO-u nije sigurnost. Mogu slobodno kazati da je ovo poligon za Aleksandra Vučića u Bosni. Dolazak helikopterom na Cetinje nije ništa drugo nego znak agresije"

Radončić je upozorio lidere i manjeg bh. entiteta da se ne miješaju u unutrašnja pitanja Crne Gore, jer time izazivaju jaz i podjele među narodom, aludirajući na Stanivukovića, Vukanovića i Dodika

"Mi sami sebe jedino možemo spasiti,  koliko mi budemo jaki u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, toliko će nas poštovati i međunarodni faktor", rekao je. 

Za kraj Radončić je upozorio da je bitno članstvo Crne Gore u NATO savezu, jer bi u suprotnom ovih dana gledali dobrovoljce iz Srbije i Bosne i Hercegovine kako marširaju Crnom Gorom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...