ŠEKI RADONČIĆ O IZBORU ČETNIČKOG VOJVODE ANDRIJE MANDIĆA: "Tito se prevrće u grobu"

"Dok zapadni međunarodni faktor drži govore i maše demokratskim parolama i načelima u Crnoj Gori i regionu, Srbija i Rusija su radili na terenu..."

  • Regija

  • 01. Nov. 2023  01. Nov. 2023

  • 4

Tito se prevrće u grobu, kaže ugledni crnogorski novinar i publicista Šeki Radončić nakon što je četnički vojvoda i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić izabran za novog predsjednika Skupštine Crne Gore.

Izbor Šešeljevog četničkog vojvode Andrija Mandića za predsjednika Skupštine Crne Gore Radončić vidi "kao trenutnu volju crnogorskih birača".

"Da se ne lažemo: Andrija Mandić nije nikoga prevario, niti se lažno predstavljao, niti je odustao od političkih i ideoloških opredeljenja. Niti se odrekao svoje biografije: jurišao je na Dubrovnik sa puškom u ruci, štrajkovao glađu kada je Crna Gora priznala Kosovo, jurišao na Skupštinu Crne Gore kako bi spriječio njen ulazak u NATO, ljubio je i ljubi Putina i Rusiju, Vučića i Srbiju, Radovana Karadžića i Ratka Mladića, Dražu Mihajlovića i Pavla Đurišića…", kazao je Radončić.

Izabrali su ga, kaže, takvog kakav jeste.

"Znam da se zbog izbora četničkog vojvode Andrije Mandića za predsjednika crnogorskog parlamenta u grobu previće i Tito. Naime, nakon što je Srbija postala velikosrpska i četnička država, pa pola Bosne, to jest Republika Srpska, sada je i antifašistička Crna Gora ušla u kolonu Čiča Draže. I to je naša realnost", konstatira Radončić za Radiosarajevo.

Dok Zapad drži govore – ističe Radončić - Srbija i Rusija rade na terenu.

"Znamo da su se države Kvinte deklarativno zalagale i zalažu da Šešeljev četnički vojvoda Mandić i njegovi istomišljenici ne mogu u vlast, ali je on zasjeo na čelo zakonodavne vlasti u Crnoj Gori. I to voljom svojih političkih mentora Aleksandra Vučića i Vladimira Putina. Koji su još jednom demonstrirali svoju moć na Zapadnom Balkanu. I taj rezultat ne čudi: dok zapadni međunarodni faktor drži govore i maše demokratskim parolama i načelima u Crnoj Gori i regionu, Srbija i Rusija su radili na terenu. Vidimo i epilog", zaključio je Radončić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...