Svijet
NOVI DETALJI VELIKE OPERACIJE AMERIČKE MORNARICE: Najveći ratni brod na svijetu je stigao na Karibe!
Prije 16 min0
Malo drugačije lazanje od onih koje često pravimo.
Gastro
08. Sep. 2021 08. Sep. 2021
0
1 pakovanje tjestenine za lazanje
1 pečeno pile
500 gr gljiva
1 luk
200 ml vrhnja za kuhanje
50 gr parmezana
so
biber
Bešamel sos:
4 kašike putera
4 kašike brašna
500 ml mlijeka
1. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju i ocijedite, pazite da vam se listovi ne zaljepe.
2. Pile iskomadajte i sitno nasjeckajte.
3. Luk sitno isjeckajte i popržite pa dodajte gljive i izdinstajte dok ne ispari višak vode.
4. Dodajte piletinu i vrhnje pa promiješajte.
5. Otopite puter i na njemu popržite brašno.
6. Uspite mlijeko i miješajte dok se ne zgusne.
7. Posolite i pobiberite.
8. Poredajte red tjestenine, zatim pospite mesom, pa bešamel sosom.
9. Redajte tako dok ne potrošite sastojke i završite sa tjesteninom.
10. Pospite bešamelom i parmezanom pa pecite u renri zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Svijet
NOVI DETALJI VELIKE OPERACIJE AMERIČKE MORNARICE: Najveći ratni brod na svijetu je stigao na Karibe!
Prije 16 min0
Politika
ZAGREBAČKI "NACIONAL" OTKRIO: SOA je zabranila ulazak Avdi Avdiću u Hrvatsku jer je u zagrebačkoj džamiji govorio o diskriminaciji Bošnjaka u izbornom sistemu BiH!
Prije 33 min0
Sport
VEĆ IMAMO 32 UČESNIKA: Evo ko se sve do sada plasirao na Svjetsko prvenstvo
Prije 58 min0
Hronika
NOVI NASILNI INCIDENT U HRVATSKOJ: Izbila masovna tučnjava maloljetnika u Splitu!
Prije 1h0
Gastro
SOČAN, MIRISAN I JEDNOSTAVAN: Jedan od jednostavnijih kolača koji se ne baš tako davno pravio u svakoj kući
14. Nov. 20250
Gastro
NAPRAVITE JABUKE U ŠLAFRUKU: Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne
Prije 23h0
Gastro
NAUČNICI ORKTILI: Koliko treba staviti soli kada se kuha tjestenina
14. Nov. 20250
Gastro
OVO ĆE BITI NAJSOČNIJI KOLAČ KOJI STE PROBALI POSLJEDNJIH DANA: Ali, trebate ga prvo napraviti i to bez brašna
15. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.