NESPRISTOJNI ŠPANSKI REPREZENTATIVAC: Sarabia odbio da izgovori riječ Kosovo na konferenciji za medije

Španija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, pa je tek poslije ultimatuma FIFA pristala da igra mečeve sa ovom selekcijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

  • Sport

  • 08. Sep. 2021  

  • 4

Reprezentativac Španije Pablo Sarabia odbio je da izgovori riječ Kosovo na konferenciji za medije koja je održana u Prištini, pred utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo između selekcija Kosova i Španije .

Fudbaler Sportinga je za ekipu večerašnjeg rivala koristio izraz „lokalni tim“, što je isprovociralo domaće novinare, koji su tražili da im objasni zašto ne kaže Kosovo.

Sarabija je odgovorio da ne razumije pitanje, a potom je portparol španske reprezentacije saopštio da se konferencija za medije nastavlja, ali za španske medije.

Španija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, pa je tek poslije ultimatuma FIFA-e pristala da igra mečeve sa ovom selekcijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...