NA POMOLU JOŠ JEDNA INVESTICIJA ZA DOMAĆU INDUSTRIJU: U BiH će se proizvoditi električni bicikli za njemačko tržište

Jedan od najvećih je svakako izgradnja pogona za proizvodnju električnih bicikala

  • Ekonomija

  • 08. Sep. 2021  

  • 0

Na sjednici općinskog vijeća Općine Prozor Rama načelnik Jozo Ivančević je najavio veliki broj infrastrukturnih projekata.

Jedan od najvećih je svakako izgradnja pogona za proizvodnju električnih bicikala i dijelova za automobile za njemačko tržšte.

"Bit će to isključivo njemački pogon. Jedini problem nam je radna snaga, jer dosta mladih je otišlo, ali zajedničkim snagama ćemo se potruditi da nađemo najbolje radnike koji će biti educirani za rad", rekao je Ivančević za RTV HB, prenosi portal Grude.com.

Snježana Koepruner iz tvrtke GS-Tvornica mašina Travnik ističe kako ih je načelnik Ivančević svojom upornošću pridobio da ulože u Prozor-Ramu.

"To nam je bio dovoljan motiv da ovdje otvorimo pogone i da tako zadržimo ljude te pomognemo razvoj srednje škole", rekla je Kopruner.

U ovom pogonu trebalo bi raditi 100 radnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...