ŽELJKO KOMŠIĆ SE PRISJETIO RATNOG ZLOČINA NAD MJEŠTANIMA GRABOVICE: "Svaki častan borac Armije i danas se stidi..."

Do danas je presuđeno petorici pripadnika Armije RBiH; na devet godina zatvora osuđen je Mustafa Hota, na deset godina Enes Šakrak, dok su Nihad Vlahovljak, Sead Karagić i Haris Rajkić osuđeni na po 13 godina zatvora.

  • Društvo

  • 09. Sep. 2021  09. Sep. 2021

  • 1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisjetio se ratnog zločina nad mještanima Grabovice koji se desio prije 28. godina.

"Prije 28 godina, u Grabovici je ubijeno 33 ljudi. To je učinilo nekoliko pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, kojih se svaki častan borac Armije i danas stidi. Petorica njih su osuđeni na zatvorske kazne, ali teško je zadovoljiti pravdu kada se oduzme nevin život. Ne smijemo zaboraviti žrtve ovog zločina. Počivali u miru", kazao je Komšić.

Godišnjica ovog ratnog zločina obilježava se u Grabovici danas. polaganje vijenaca je u 11 sati, a zatim će uslijedit Put križa od spomenika do groblja i sveta misa zadušnica na mjesnom groblju u Grabovici.

Do danas je kako piše Klix, presuđeno petorici pripadnika Armije RBiH; na devet godina zatvora osuđen je Mustafa Hota, na deset godina Enes Šakrak, dok su Nihad Vlahovljak, Sead Karagić i Haris Rajkić osuđeni na po 13 godina zatvora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...