DIJAMANTSKA LIGA: Amel Tuka istrčao finalnu utrku u Zurichu i zauzeo...

Tuka je prošao kroz cilj s vremenom 1:46.19 i zauzeo je pretposljednje mjesto.

  • Sport

  • 09. Sep. 2021  09. Sep. 2021

  • 0

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, večeras je u Zurichu u finalu Dijamantske lige u utrci na 800 metara zauzeo sedmo mjesto.

Tuka je prošao kroz cilj s vremenom 1:46.19 i zauzeo je pretposljednje mjesto.

Pobijedio je Kenijac Emmanuel Kipkurui Korir - s rezultatom 1:44.56.

U finalnoj utrci, pored našeg Tuke, nastupili su još: Marco Arop (Kanada), Isaiah Harris (SAD), Wyclife Kinyamal (Kenija), Clayton Murphy (SAD), Elliot Giles (Velika Britanija), Cheruiyot Ferguson Rotich (Kenija), Kipkurui Emmanuel Korir (Kenija) i Patryk Sieradzki (Poljska).

Podsjetimo, najbolji rezultat u ovoj sezoni Tuka je ostvario u polufinalu Olimpijskih igara kada je utrku na 800 metara završio s vremenom 1:44.53, navodi Radiosarajevo.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...