DEMOKRATE PORUČUJU DRITANU ABAZOVIĆU: "Politički mangupe, preigrao si se, obori Vladu ako imaš petlje"

"Mislili smo da prevrtljivost i političko licemjerstvo Dritana Abazovića imaju granica", kažu Demokrate

  • Regija

  • 09. Sep. 2021  

  • 0

Reagujući na kritike koje je ranije večeras iznio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, oglasila se i Demokratska Crna Gora.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

Mislili smo da prevrtljivost i političko licemjerstvo Dritana Abazovića imaju granica, ali ipak, kako su nas mnogi svojevremeno upozoravali, u tom pogledu granica mu je nebo. Čuveni crnogorski politički oceubica, čovjek koji je zabio nož u leđa svima sa kojima je koalirao i koji su mu bili nadređeni, nastavlja u svom prepoznatljivom stilu.

Misli da će neviđenom medijskom histerijom nakon 5. septmbra prikriti istinu, sakriti svoju prevrtljivost, sakriti to što konstantno pokušava da sjedi na deset stolica. Preigrao si se Abazoviću, provalili su te svi, provalili su te i Crnogorci, i Srbi, i pripadnici manjinskih naroda, jer vide da kod tebe nema trunke iskrenosti.

Ljudima se ovih dana gadi od toga kako napadno pokušavaš da se obračunavaš sa premijerom i kupiš zasluge za uspješnu akciju 5. septembra, a bio si protiv te akcije, protiv ustoličenja i sve vrijeme solirao, kako bi DPS preuzela vlast i kontrolu nad Cetinjem i Crnom Gorom.

Nego, krenimo redom.

Prvo, Abazović koji je najviše od svih dobio u Vladi, koji jedini ima članove Vlade, obrušava se večeras na drugih 37 poslanika koji nemaju ni jednog člana Vlade i prijeti da će on nekog rušiti. Izvoli politički mangupe, obori Vladu ako imaš petlje. Nemaš naravno i samo blefiraš da bi pokušao da trguješ kao mnogo puta do sada.

Drugo, mi više ne znamo šta ti misliš o Tužilaštvu, jer posle neke uspješne akcije odmah ih hvališ, tvituješ i kupiš zasluge, a nakon par sati napadaš, pa sve tako u krug. Od izliva ljubavi Katniću do saradnje sa onima koji su ti nudili 21 milion. Kažeš večeras bez i malo stida da smo mi prepreka izboru Tužilačkog savjeta, a pri tom zaboravljaš da kažeš da je dosadašnji TS prestao da postoji i sprovodi naume odlukom Predsjednika Skupštine.

Vjerovatno si zaboravio. Za pet minuta se sa nama oko izbora nezavisnog i profesionalnog TS-a može dogovoriti svako, ali onaj ko misli da će da postavlja partijske članove TS-a, znači da ima namjeru da radi ono što su radili i oni protiv kojih smo se borili, da ima zaštitu za svoje rabote. E taj film nećeš gledati, jer vam trgovine kao oko nekih drugih Savjeta nećemo dozvoliti.

Treće, kad su god bili odsudni momenti krenulo je tvoje soliranje. Pričaš o hrabrosti. Kada su, tada opozicionari, poslanici Demokrata na čelu sa predsjednikom Bečićem u Budvi probijali blokade, upadali u Opštinu, noćili u Opštini, borili se demokrataskim sredstvima hrabro i odlučno, pojedini hapšeni, gonjeni, gospodin Abazović je bio u vili Gorica na sastanku sa gospodinom Duškom Markovićem, da bi svratio nakon dva dana do Budve da napravi fotografiju. To je njegov manir. Kad drugi završi posao, iz koje god branše ili institucije bili, njegovo je da dođe, fotografiše se i tvitne.

Četvrto, kada je trebao da se usvaja Zakon o slobodi vjeroispovijesti 28. decembra njegov poslanik, potpredsjednik i savjetnik naprasno je podnio ostavku i umalo nas uveo u neviđenu blokadu i opstrukciju, koja je srećom riješena prisebnošću, odlučnošću i hrabrošću predsjednika Skupštine. Reprizu smo imali sada početkom septembra, kada ste počeli da fingirano plašite narod terorizmom, kada je Glavni odbor URA u jednoj sekularnoj državi donio odluku da ustoličenje ne treba da se obavi na Cetinju, kada je Ura glasala u cetinjskom Parlamentu protiv ustoličenja, kada su potpredsjednici Ure danima pozivali Crkvu da izmjesti ustoličenje, kada je Abazović bio protiv ustoličenja i akcije policije, a onda kada je sve prošlo dobro, krenuo u najlicemjerniju kampanju ikada, blateći i klevećući premijera i sve one koji su bili i za ustoličenje, i za akciju policije i koji se nikada nijesu kolebali. Za razliku od tebe, koji si htio cijeloj parlamentarnoj većini i Vladi da zabiješ nož u leđa.

Peto, izjednačavaš nas sa DF-om i pričaš da si ti zaštitnik evropskog puta. Vjerovatno misliš na ona dva tužilačka zakona koja si pokušao iza leđa međunarodne zajednice da proguraš početkom godine. Ili na onaj izbor partijskih članova TS-a koji si trgovački bio namjerio da proguraš suprotno porukama EU. Ili na ono kad si ćutao kad je prvobitno ključni bord ključne energetske kompanije trebao da završi većinski u rukama jedne političke strukture, pa je odlučnošću premijera i još nekih od nas to spriječeno. Mogli bi nabrajati do sjutra, kako si trgovao i unutar i van zemlje. I u Beogradu i u Skoplju, ali ovoga puta i Podgorici sa ekipom Veselina Veljovića.

Šesto, nije bilo tako davno kad su tvoji kadrovi u Ministarstvu odbrane nezakonito pratili predsjednika Skupštine Crne Gore, za vrijeme izbora u Nikšiću. Nakon čega si pokušao da ih lično zaštitiš.

Sedmo, dok su predsjednika Skupštine CG satanizovali beogradski tabloidi i Vučićevi mediji, ti si njihova zvijezda punih godinu dana. Imaš istog prijatelja kao i DPS.

I na kraju, čujemo da jedino poslanici URA nijesu htjeli da potpišu inicijativu za opoziv gospodina Đukanovića. Sad je jasno njihovo postupanje na Cetinju i pokušaj da se DPS-u ulije nova snaga.

Nećemo ovoga puta o tome šta si nam sve podmetao ovih godinu dana, sa kim si nam sve i šta pakovao, ali valjale su Demokrate kad si se spremao da preuzimaš partiju od gospodina Žarka Rakčevića, kad si molio da ga zamolimo da ti prepusti mjesto predsjednika. Valjale su Demokrate kad su te velikodušno primile u koaliciju “Za 21. vijek” i još mnogo puta kad je trebalo prijateljsku ruku pružiti. Nije nam žao, jer ne bi znali do kojih granica si spreman da ideš, da ti tada ruku nijesmo pružili.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...