VELIKI PROTESTI U SARAJEVU: Iz grupe "Pravda za Dženana" objavili plan kretanja, sve počinje u...

Ovo su 20. ovakvi protesti, kojima se traži da se konačno rasvijetli slučaj stradanja Dženana Memića, koji je stradao 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, a od zadobijenih povreda podlegao je sedam dana kasnije u bolnici.

  • Vijesti

  • 11. Sep. 2021  

  • 0

Na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu danas u 13 sati počet će protesti koje organizuju građani okupljeni oko grupe "Pravda za Dženana". Ovo su 20. ovakvi protesti, kojima se traži da se konačno rasvijetli slučaj stradanja Dženana Memića, koji je stradao 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, a od zadobijenih povreda podlegao je sedam dana kasnije u bolnici.

Iz grupe "Pravda za Dženana Memića"obavijestili su zainteresovane da će ispred kuće Dženanovog oca Muriza u 11 sati biti formirana kolona vozila, koja će u 11.30 krenuti ka Narodnom pozorištu. Osim toga, biće organizovan i autobuski prevoz i to sa tri lokacije, kod taksi štanda u Hrasnici, kod Pete osnovne škole u Sokolović koloniji i kod džamije u Butmiru. Polazak je predviđen za 11.15 sati. Autobus iz Hrasnice će se još zaustavljati u naselju Kovači i na raskrsnici na kojoj se odvaja put ka izletištu Stojčevac. Autobus iz Sokolović kolonije će se zaustavljati na usputnim stanicama.

Zbog najavljenih protesta, u vrijeme njihovog održavanja, u ulicama Branilaca Sarajeva i Kulovića biće u potpunosti obustavljen saobraćaj motornim vozilima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...