TAMAN KAD SE MISLILO DA NE MOŽE GORE: Zbog suše rastu cijene poljoprivrednih proizvoda...

Vremenske neprilike, odnosno sušna godina odrazila se i na urod poljoprivrednih proizvoda, a samim time i na njihovu cijenu.

  • Ekonomija

  • 12. Sep. 2021  12. Sep. 2021

  • 2

- Ovo je jedna od lošijih godina za sve proizvođače voća, povrća, ali i prerađivače mlijeka i sira te pčelare. Jedino oni koji su bili u nizinama i koji su imali dovoljno vode, prošli su bolje - izjavila je za Fenu šefica Stručne službe Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Alma Huseinbegović.

Ove je godine proljeće došlo relativno kasno, a poslije toga stigle su suše, što je utjecalo na kvalitet i kvantitet uroda.

- Posljedica vremenskih prilika, tj. neprilika, bila je poskupljenje određenih proizvoda jer smanjen urod automatski povećava troškove proizvodnje, a to se onda odražava i na cijenu proizvoda na tržištu. Ako ima puno robe cijena je manja, a ako je robe malo, cijena raste - dodala je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...