PREDSJEDNIK SAD-a HITNO PUTUJE U SACRAMENTO: Joe Biden proglasio stanje...

Bijela kuća je napisala da su mogući i daljnji koraci ako to zatraži savezna država Kalifornija ili ako će to “zahtijevati rezultati novih procjena štete”.

  • Svijet

  • 13. Sep. 2021  

  • 0

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden proglasio je stanje prirodne katastrofe u Kaliforniji te će otputovati u Sacramento u ponedjeljak, objavila je Bijela kuća, prenosi agencija Hina pozivajući se na Reuters.

„Predsjednik Joseph R. Biden proglasio je stanje katastrofe u državi Kaliforniji i naredio Saveznoj službi za pomoć da podrži lokalne i državne napore u područjima pogođenima požarom Caldor koji je buknuo 14. augusta 2021. i još traje“, objavila je Bijela kuća kasno u nedjelju.

Više od 6.800 manjih i većih požara buknulo je i progutalo oko 689.000 hektara zemlje samo u Kaliforniji ovoga ljeta.

Nove procjene štete

Požarima su pogodovali izuzetno topli i suhi vremenski uvjeti koje stručnjaci povezuju s klimatskim promjenama.

Bijela kuća je napisala da su mogući i daljnji koraci ako to zatraži savezna država Kalifornija ili ako će to “zahtijevati rezultati novih procjena štete”.

Požar Caldor sada je 65 posto obuzdan, a povrijedio je pet osoba i uništio preko hiljadu stambenih jedinica i drugih objekata, tvrde vlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...