"SB" NA LICU MJESTA: Veliki broj studenata na ulicama Sarajeva, poručuju: "Studenti, a ne klijenti" (FOTO)

Proteste je organizovalo Vijeće mladih Kantona Sarajevo.

  • Vijesti

  • 13. Sep. 2021  13. Sep. 2021

  • 0

Kako je već i bilo najavljeno, nezadovoljni uslovima studiranja i radom Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, studenti su počeli sa protestima.

Nekoliko stotina studenata izašlo je na sarajevske ulice i blokiralo glavnu saobraćajnicu, krenuvši od Doma sindikata prema Baščaršiji.

Studenti su nosili transparente sa porukama među kojima su se posebno isticali: "Dobrodošli u stvarnost", "Studenti a ne klijenti" "Dođoh, vidjeh, obnovih" "Ne čujem vas, slaba konekcija"...

Ovaj protest osiguravaju policijski službenici MUP-a KS.

Podsjetimo, proteste je organizovalo Vijeće mladih Kantona Sarajevo.

Nezadovoljni studenti Univerziteta u Sarajevu zahtijevaju sljedeće:

- Da se izvrši nadzor nad sprovođenjem Zakona o visokom obrazovanju (ZOVO) u pogledu nepoštivanja normi vezanih za: uslovne predmete prilikom studiranja, obaveze plaćanja biblioteke i tretiranje mladih sa poteškoćama u razvoju na UNSA.

- Da se obrazloži kontinuirana uplata u iznosu od 20,00 KM za potrebe ISSS sistema.

- Da se razmotri proceduralno smanjenje školarine studenata.

- Da se prilikom nove 2021./2022. akademske godine implementiraju prošlogodišnja zakonska rješenja u pogledu prijenosa predmeta, piše RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...