ADVOKAT EDINA VRANJA IZ BEOGRADA: “U interesu istrage...”

Edin Vranj je uhapšen na Graničnom prelazu Uvac

  • Društvo

  • 13. Sep. 2021  13. Sep. 2021

  • 0

Pravni zastupnik Edina Vranja pred srbijanskim pravosuđem biće Boris J Zorko, advokat iz Beograda. Interesovalo nas je da li se već sastao sa Vranjem, te kakva će biti dalja procedura u ovom predmetu.

- U interesu istrage u ovom trenutku vam ne mogu dati bilo kakve informacije, kazao je za Oslobođenje Zorko.

Podsjećamo, Vranj je uhapšen jučer na Graničnom prelazu Uvac prilikom pokušaja ulaska u Srbiju. Prema do sada dostupnim informacijama, Vranj je uhapšen zbog navodnih ratnih zločina počinjenih u toku rata u BiH.

Inače, iz Tužilaštva BiH je u toku dana saopćeno kako je svojevremeno bio otvoren predmet na osnovu prijave u kojoj se nalazilo i Vrenjevo ime, ali je donesena odluka o neprovođenju istrage.

Povodom hapšenja Edina Vranja ambasadorica BiH u Srbiji Aida Smajić je pozvana na konsultacije u Sarajevo, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić otkazao je put u Beograd na Samit nesvrstanih zemalja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...