BOJE KAO SIMBOLI: Šta je Merkelova svojim sakoom poručila Srbiji?

Mijenja samo boje sakoa, u zavisnosti gdje ide, sa kime se tog dana susreće i o čemu će razgovarati.

  • Žena

  • 13. Sep. 2021  13. Sep. 2021

  • 0

Njemačka kancelarka, Angela Merkel je uvijek obučena isto - tu su pantalone ravnih nogavica i produženi sako koji se kopča na tri dugmeta, kratka kosa, ogrlica, neupadljiva šminka i ravne cipele, prenose Nezavisne novine.

Mijenja samo boje sakoa, u zavisnosti gdje ide, sa kime se tog dana susreće i o čemu će razgovarati.

Bež i bijelo, oblači kada želi da pošalje poruku mira, a upravo je bež sako njen izbor prilikom posjete Beogradu gdje se trenutno nalazi.

Ljubičasti i lila su za manje formalne sastanke, one na kojima nema teških tema.

Plavo oblači kada treba da djeluje ozbiljno, ali ne strogo kao u crnom, dok je zelena boja optimizma, ali i smirenosti, ravnoteže.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...