KO BI IM MOGAO ODOLJETI: Ovo je najpopularnija pasmina pasa na svijetu

Povezanost psa i čovjeka traje već 40.000 godina i pas je bio prva životinja koju je čovjek pripitomio. Danas postoji više od tristo pasmina pasa, a jedna pasmina drži prvo mjesto kao najpopularnija.

  • Jeste li znali

  • 14. Sep. 2021  14. Sep. 2021

  • 3

Labrador retriver najpopularnija je pasmina na svijetu, a čak i oni koji nisu toliko slabi na pse, raznježit će se kad ugledaju ovog ljepotana. Pasmina je uzgojena za fizički rad, odnosno za skupljanje predmeta u vodi, pa se, uz zlatne retrivere, najčešće koriste u terapijske svrhe te kao psi vodiči i psi tragači, prenosi Zadovoljna.hr.

Ovi predragi psi staložene, tople i izrazito prijateljski nastrojene naravi vrlo umirujuće djeluju na čovjeka, izuzetno su odani, inteligentni i laki za treniranje. Najsretniji su kada su u društvu čovjeka i pravi su primjer tvrdnje da je pas jedino biće koje vas voli više nego što voli sebe. Slavan je i po svojoj inteligenciji, privrženosti, empatiji, strpljenju i otmjenosti, zbog čega je idealan kućni ljubimac za obitelji s djecom.

Labradori retriveri su i samouki psi - promatraju ponašanja ljudi i ponavljaju ih. Unatoč tome što su prilično veliki (u visinu narastu do 55 centimetara, a teže od 30 do 45 kilograma), sretni su i u manjim domovima, ali ih je potrebno dovoljno šetati.

Za pripadnike ove pasmine pune ljubavi nitko nije stranac. Prijateljski su raspoloženi prema svima, a entuzijastično su nastrojeni i prema aktivnostima poput plivanja, hvatanja loptica, pomaganja ljudima s tjelesnim poteškoćama i upoznavanja novih psećih prijatelja. 

Lista deset najpopularnijih pasmina pasa na svijetu:

1. Labrador retriver

2. Njemački ovčar

3. Zlatni retriver

4. Buldog

5. Bigl

6. Pudl

7. Francuski buldog

8. Bokser

9. Jorkširski terijer

10. Rotvajler. 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...