TRIVIĆKA U NSRS-u: "Nema sloge sa onima koji kradu od..."

"...svoga naroda."

  • Politika

  • 15. Sep. 2021  15. Sep. 2021

  • 3

"Pisala sam i pišem ćirilicu", kazala je danas poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i to za nju nije problem.  

Govoreći o predloženom zakonu o zaštiti ćirilice, ona je rekla da ima nepreciznosti i da nije isti kao što je u Srbiji.

Ona je rekla da je ovaj zakon potreban i da treba da se donese "i na ovaj dan, koji ima istorijski značaj". "Ali, Vlada je morala da konkretizuje ovo zakonsko rješenje, a ne da ostavi podzakonskim aktima, koji se uglavnom ne donose u praksi", kazala je ona.

"Ja hoću i na ovaj dan u NSRS da kažem i da to ostane zapisano ovdje da za mene patriota ne može biti onaj koji krade od svoga naroda. Gdje su nam oni koji su stvarali Republiku Srpsku i koji žive na merginama ovog društva", kazala je ona i dodala da nema sloge sa onima koji se kunu u lažni patriotizam,

"Nema sloge i jedinstva sa onima koji su u kriminalu, korupciji, koji potkradaju državu i sistemski urušavaju sve pore društva. Ne može meni neko držati lekciju iz patriotizma koji kradu i lažu", kazala je Jelena Trivić i dodala: "Sve same patriote, rodoljubi a pokradaju svoj narod i državu i tjeraju djecu na odlazak odavde."

(BN TV) 

 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...