KO ĆE NA MEGDAN S BAKIROM IZETBEGOVIĆEM: Zvidić za SDP neprihvatljiv, jer je jučer izašao iz SDA, a Bećirović...

...već je rekao da “neće”.

  • Politika

  • 15. Sep. 2021  15. Sep. 2021

  • 1

Ne postoji još dogovor o bilo kojem imenu i prezimenu zajedničkog kandidata "Trojke" (SDP BiH, Narod i pravda, Naša stranka), rekao je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić za N1.

On je opovrgnuo informacije da je moguće ime zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda “Ifet Feraget”, rekavši: “pogrešna vam je informacija.”

Dodao je da ukoliko budu imali zajedničku osobu koja će izaći na ‘megdan’ kandidatu SDA, Bakiru Izetbegoviću to mora biti „jaka osoba.“

“Ukoliko Narod i pravda bude išla sama, što su prvi spominjali, onda će i SDP kao najjača opoziciona stranka imati svog kandidata.”, istakao je predsjednik SDP za N1.

Denis Zvizdić, koji je rekao da “ne želi” kandidaturu, bio je prijedlog Naroda i Pravde, dodaje Nikšić.

“On za SDP nije prihvatljiv, jer je jučer izašao iz SDA”, kaže Nikšić za N1.

Denis Bećirović, iz SDP već je rekao da “neće”.

“To možda i ne ostane tako, vidjećemo. Ako budemo išli sami, naravno da imamo svog kandidata”, rekao je Nikšić.

Na pitanje N1 da li je to on, kao prvi čovjek Socijaldemokratske partije izbjegao je odgovor riječima da se razgovori o eventualnom zajedničkom kandidatu SDP-a, NIP-a i Naše stanke ili pojedinačnim kandidatima za člana Predsjedništva BiH uskoro nastavljaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...