DERBI U MOSTARU: "Plemići" bolji od "Rođenih"

Fudbaleri Zrinjskog u zaostalom susretu 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali su Velež rezultatom 2-1.

  • Sport

  • 15. Sep. 2021  

  • 0

Obje ekipe su tokom cijelog susreta smjenjivale terensku inicijativu, a u prvom dijelu prvog poluvremena oba tima imala su po jednu priliku. Anđušić je propustio dobru šansu za Velež, dok je Bilbija iz dobre prilike za Zrinjski šutirao preko gola.

Plemići su u vodstvo stigli u 33. minuti susreta. Kamenar je izveo prekid sa lijeve strane, a Jakovljević skrenuo loptu u gol Slaviše Bogdanovića.

Ipak, Rođeni do poravnanja stižu deset minuta kasnije. Zajmović je iskoristio grešku Luke Kukića i pogodio za poravnanje.

Zrinjski do nove prednosti stiže pet minuta prije kraja susreta. Ćorluka je poslao lijep centaršut sa desne strane, a Bilbija u maniru rasnog strijelca pogodio za veliko slavlje navijača Zrinjskog na tribinama.

Ekipa Sergeja Jakirovića nakon ove pobjede zauzima drugu poziciju na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 18 bodova, samo bodom manje u odnosu na prvoplasirani Tuzla City, ali i utakmicom više. Velež je petoplasirani sa 11 osvojenih bodova.

Velež u nedjelju gostuje ekipi Željezničara na Grbavici, dok će Zrinjski ugostiti Rudar iz Prijedora.

Premijer liga BiH – zaostali susret 2. kola:

HŠK Zrinjski 1 – 1 FK Velež (Jakovljević, Bilbija / Zajmović)

HŠK Zrinjski: Kukić, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Bekić, Savić, Kamenar, Bašić, Tičinović, Juranović, Bilbija.

FK Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ovčina, Salčin, Radovac, Vehabović, Dejanović, Anđušić, Zajmović, Brandao.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...