NAKON DEMONSTRACIJA U LJUBLJANI OGLASIO SE PREMIJER SLOVENIJE: Janez Janša pozvao na snažan odgovor institucija...

Slovenski premijer Janez Janša reagirao je na proteste u Ljubljani rekavši da je vrijeme da pravosuđe prestane tolerirati nasilje.

  • Regija

  • 16. Sep. 2021  

  • 0

Premijer Slovenije Janez Janša reagirao je na nerede u glavnom slovenskom gradu, napisavši na svom Twitter profilu da “ulično nasilje nikada nije dovelo ni do čega dobrog”.

Dodao je kako Vlada Republike Slovenije neće popustiti pred bilo kakvim pritiskom te će insistirati na mjerama za zaštitu zdravlja i života ljudi.

“Vrijeme je da tužiteljstvo i pravosuđe prestanu tolerirati prijetnje i nasilje”, dodao je Janša.

Ranije se oglasio i ministar unutarnujih poslova Aleš Hojs koji je, pak, ovaj prosvjed nazvao “lijevim fašizmom u praksi”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...