ADVOKAT VLADO ADAMOVIĆ OTKRIVA: Šta je policija pronašla u stanu Muamera Budnje

Policija je došla u vezi sa istragom o pomoći počiniocu naskon počinjenog krivičnog djela, kaže Adamović.

  • Vijesti

  • 16. Sep. 2021  16. Sep. 2021

  • 2

Povodom današnje policijske akcije, koja je provedena po naredbi Tužilaštva BiH, a u slučaju istrage o prikrivanju dokaza o stradanju Dženana Memića, pretreseni su, između ostalog, stan Muamera Budnje, kao i Hotel Crystal. Povodom ovih pretresa oglasio se i advokat Muamera Budnje, Vlado Adamović, pojasnivši šta je konkretno policija tražila.

- Državno tužilaštvo provjerava sve ono što je radilo Kantonalno tužilaštvo i vodi potpuno novu istragu. Oni su došli u hotel Crystal i u stan Muamera Budnje, kao odgovorne osobe, da izvrše ponovne pretrese u vezi sa nekakvim dokazima za pomoć počinitelju poslije izvršenja krivičnog djela.

Vrlo je važno reći da Muamer nije uključen u ubistvo. On nema veze sa ubistvom, nego se radi o onom famoznom brisanju snimaka. Pošto su snimci pobrisani, državni tužilac traga da li je snimke pobrisao recepcionar, da li je to pobrisala policija, ili je Muamer naredio, kao odgovorna osoba, da se ti snimci pobrišu, kazao je Adamović.

Očekivano, Adamovvić tvrdi kako njegov klijent nije naredio brisanje snimaka, argumetujući to time da Muamer Budnjo nije ni bio tu u vrijeme kada je stradao Dženan Memić, piše Oslobođenje.

- On je to naknadno saznao. Muamer je sve dobrovoljno predao što je od njega traženo. Ustvari nije ništa ni nađeno, nego je nađeno par CD-ova sa svadbi, nešto bez veze, nije ni važno. Uglavnom, mi smo sve dobrovoljno predali što je policija htjela. Odbrana cijelo vrijeme insistira da se provjere svi dokazi, jer nama to paše, zato što od samog početka tvrdimo da Muamer nema nikakve veze sa ubistvom, da su to spinovi, insinuacije i da nikada nije ni imao veze.

Dakle jutros je policija došla, sačinjeni su zapisnici, na svakom zapisniku piše dobrovoljna predaja, kao i da je odbrana insistirala da se sve provjeri, jer nama je to u inetresu, da se dokaže da Muamer nije kriv. On čak nije ni osnovano sumnjiv.

U samoj naredbi stoji: "Sud BiH, sudija Tatjana Kosović, kao sudija za prethodni postupak u krivičnom predmetu postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo orgaanizovani kriminal...", a sada slijedi ovo što se odnosi na Muamera: "...pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela...". To se odnosi na snimke. Osumnjičeni recepcionar u svom kazivanju nije naznačio da mu je to naredio Muamer, istakao je Adamović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...