STEVANDIĆU JE ZLO ZBOG HAPŠENJA ZELJKOVIĆA: “Njega neće biti teško braniti, veći će problem..."

"...biti onim ljudima što su ga uhapsili."

  • Politika

  • 16. Sep. 2021  16. Sep. 2021

  • 2

"Kao bliski prijatelj i saradnik gospodina Zeljkovića, ali u potpunosti poštujući odnos sudske i zakonodavne vlasti, ne mogu dopustiti da se njegovo ime blati, pogotovo zato što je proces i dalje u toku", rekao je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić komentarišući hapšenje Branislava Zeljkovića.

“Ovde je jasno da je u pitanju spektakl i haranga, u pokušaju zasjenjivanja onog što se dešavalo u Republici Srpskoj, proslava 15. septembra. Jasno je da se ovde radi o ciljanom hapšenju, a ne o sudskom procesu, jer sva dokumentacija koja je u Institutu oduzeta, bila je do sad više puta provjeravana, što od MUP-a Republike Srpske, što od SIPE, te ni u jednom slučaju do sad nije podignuta optužnica”, navodi Stevandić.

Stevandić ističe da je Institut za javno zdravstvo je najuspješnija zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj, koja je više puta odlikovana, a da sad imamo situaciju u kojoj pojedini političari slave hapšenje direktora Zeljkovića, pod izgovorom da je bitno samo da se hapsi.

“Institut posluje sa velikim dobitkom i bez dugovanja, bez podizanja milionskih kredita, što nije čest slučaj u Republici Srpskoj”, kaže Stevandić.

Stevandić je obećao da će napraviti proslavu kad se Zeljković oslobodi.

“Na ličnom planu, gospodin Zeljković je visokoobrazovana osoba, koja je kao zdravstveni radnik, ali i kao direktor Instituta u doba pandemije bio svima na usluzi, i ne dozvoljavam da se njegovo ime blati, izmišljajući razne afere i uplićući njegov privatni život u sve ovo. Bez da se uplićem u rad pravosuđa, obećavam svima da ću napraviti proslavu kad se gospodin Zeljković oslobodi”, najavio je Stevandić.

On je rekao da ne može govorti o pozadinskim motivima, ali da, ako on postoji, biće otkriven, te da se zalagao da se specijalno tužilaštvo ukine, jer kako navodi, njihov rad je do sad bio katastrofalan, pa ne isključuje ni mogućnost da se radi o njihovoj osveti prema njemu.

“Gospodina Zeljkovića neće biti teško braniti, jer ne sumnjam u njegovu pravičnost, ali i Ujedinjena Srpska ima izvrsne pravnike koji su mu na raspolaganju. Veći će problem biti onim ljudima što su ga uhapsili, kako će opravdati ovaj skandal što su napravili, jer gospodin Zeljković nije pobjegao, on se nalazio na lječenju u Srbiji, i bio je u stalnom kontaktu sa MUPom i Tužilaštvom, i na svoj rizik je došao ranije i sam se prijavio. Ujedinjena Srpska neće i nema pravo da se mješa u rad pravosuđa, ali ima pravo da reaguje na političke i medijske optužbe i laži koje su upućene gospodinu Zeljkoviću”, saopšteno je.

(Banjaluka.net) 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...