MEMIĆ O PRETRESIMA MUP-a KS: "Ulogu Muamera Budnje ćemo vidjeti još, to..."

"...neka radi Tužilaštvo”."

  • Hronika

  • 16. Sep. 2021  16. Sep. 2021

  • 0

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, kazao je kako je jutrošnja akcija MUP-a KS bila očekivana, ali da je žalosno jer je to trebalo biti urađeno 2016. godine.

“Ovo je žalosno jer je to trebala uraditi Dalida Burzić 2016. Jer tada je obrisan snimak u hotelu Crystal, Tada su već imali vještačenje da je snimak namjerno obrisan. To je pakazalo sada i drugo vještačenje. Tu je vlasnik Alija Budnjoi i njegov sin Muamer. Ovo uopšte nije trebalo raditi državno tužilaštvo, ali vidimo od početka kome nije bilo u interesu da se ovo riješi - Dalidi Burzić i Ševalu Kovačeviću. Svako slovo o saobraćajnoj nesreći je izmišljeno. Vrhovni sud je rekao da se saobraćajna nesreća nije desila”, rekao je Memić za N1.

Kazao je kako o svemu postoji obimna dokumentacija, ali da su potrebni i materijalni dokazi. “Valjda postoji negdje ta dlaka koja će biti dovoljna da se to sve rasvijetli. Brisanje snimka nije uradio Muamer Ožegović, neko mu je morao narediti”, rekao je Memić. Naveo je i to kako je uloga Ševala Kovačevića bila ogromna i da će problem biti ako se svi njegovi nalazi budu morali vraćati na početak.

“Ulogu Muamera Budnje ćemo vidjeti još, to neka radi Tužilaštvo”, rekao je Memić.

Dodao je kako suđenje Alisi i Zijadu Mutap te Hasanu Dupovcu počinje 7. novembra na Sudu BiH.

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget, rekao je da je još uvijek faza istrage u ovom slučaju, a da se nadaju da će uskoro početi i istraga u vezi samog ubistva Dženana Memića. “Spremni smo za suđenje. Slučajevi Memić i Dragičević su razlog za izmjene Zakona o krivičnom postupku. Neprihvatljivo je da oštećene porodice nemaju nikakvu pravnu pomoć”, naveo je Feraget.

Dodao je kako je utvrđeno da je neko uništavao dokaze u tom predmetu.

“Neprihvatljivo je da na osnovu identičnih dokaza jedno tužilaštvo ne poduzima ništa, a drugo, Tužilaštvo BiH, vodi istragu”, naveo je Feraget.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...