MINISTAR U VIŠKOVIĆEVOJ VLADI MALO JE TE(RS): "Pa, neka neko proba da ukloni table..."

Mirjana Marinković - Lepić (Naša stranka) pokrenula je prije nekoliko dana temu o nelegalno postavljenim tablama sa natpisima dobrodošlice u RS, ali i na graničnim prijelazima.

  • Mini market

  • 16. Sep. 2021  16. Sep. 2021

  • 2

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je da "table dobrodošlice u Republiku Srpsku na međuentitetskoj granici neće biti uklonjene uprkos tome što to potenciraju pojedinci u federalnim institucijama".

Podsjetimo, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirjana Marinković - Lepić (Naša stranka) pokrenula je prije nekoliko dana temu o nelegalno postavljenim tablama sa natpisima dobrodošlice u RS, ali i na graničnim prijelazima.

Mirjana je kazala da je, nakon što su je građani obavijestili da na graničnim prelazima na ulazu u Bosnu i Hercegovinu umjesto tabli sa nazivom države u koju se dolazi stoji tabla sa nazivom entiteta, postavila poslanička pitanja predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoranu Tegeltiji i ministru komunikacija i prometa BiH Vojinu Mitroviću kako bi saznala da li je ovo u skladu sa zakonom.

Ćorić je kazao da je od tabli dobrodošlice napravljeno "političko pitanje s ciljem da se skrene pažnja sa važnijih tema" i ponovio da ne vidi razlog zašto bi te table bile uklonjene.

"Ne znam kome smetaju table sa natpisom 'Dobro došli u Republiku Srpsku'. Ako nekome smetaju, neka proba da ih ukloni. One samo označavaju teritoriju u koju dolazite i ne vidim razlog da bilo ko ima problem sa tim", izjavio je Ćorić novinarima na Palama, prenosi Srna.

On je poručio da će teritorija Republike Srpske biti obilježena onako kako to odluče vlasti Republike Srpske.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...