PRED GORADNOM TADIĆ SU SATI NEIZVJESNOSTI: "Kakva god odluka bude, imam pravo žalbe!"

U Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) danas je Drugostepena disciplinska komisija razmatrala razrješenje dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić, koja je za N1 komentarisala da li je upoznata s odlukom te koji su njeni naredni koraci.

  • Društvo

  • 16. Sep. 2021  

  • 0

“Nisam dobila odluku, niti obaviještena o bilo čemu. Kakva god bude imam pravo žalbe VSTV-u. To pitanje bi trebalo uputiti VSTV-u. I ja bih voljela znati šta se dešava”, kazala nam je Tadić.

Za N1 su iz press odjela VSTV-a potvrdili kako danas, kakva god odluka da bude donesena zbog proceduralnih razloga (sastavljanja odluka i drugih procedura) danas neće biti objavljena. Kontaktirajući članove Drugostepene komisije nisu željeli kako kažu “komentarisati pojedinačne odluke”, iako je riječ o poziciji glavne državne tužiteljice i ogromnom interesu javnosti.

Njen punomoćnik, Vlado Adamović je poručio da ne očekuje odluku danas s obzirom na činjenicu da su se prošlog puta oštro usprotivili načinu na koji je ta odluka došla do njih, pa upravo zbog toga smatra da VSTV šuti.

Podsjećamo, Prvostepena komisija VSTV-a odlučila da Tadić razriješi ove dužnosti jer je, kako su naveli, počinila disciplinske prekršaje koji se odnose na automatsku dodjelu krivičnih predmeta i sigurnosne provjere.

Tada su izrekli mjeru: Premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Da bi odluka postala pravosnažna, potrebno je da je potvrdi i Drugostepena komisija VSTV-a.

(N1)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...