PO KRATKOM POSTUPKU: Salko Tursunović više nije član Stranke za BiH

Predsjednica Općinskog Savjeta Stranke za BiH Begija Smajić izjavila je da je odluka donesena zbog postupanja Tursunovića koji je suprotno dogovoru kluba "Moja adresa: Srebrenica", u sklopu kojeg djeluju i odbornici Stranke za BiH, prihvatio kandidaturu za Predsjedavajućeg SO Srebrenica.

  • Vijesti

  • 17. Sep. 2021  17. Sep. 2021

  • 3

Općinski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Srebrenica je na sjednici koja je održana danas u 17 sati u Srebrenici donio Odluku o isključenju, odnosno brisanju iz evidencije članstva Salke Tursunovića.

Riječ je o odborniku koji je na jučerašnjoj sjednici izabran za predsjednika Skupštine opštine Srebrenica.

Predsjednica Općinskog Savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu Begija Smajić izjavila je da je odluka donesena zbog postupanja spomenutog odbornika koji je suprotno dogovoru kluba "Moja adresa: Srebrenica", u sklopu kojeg djeluju i odbornici Stranke za Bosnu i Hercegovinu, prihvatio kandidaturu za Predsjedavajućeg SO Srebrenica, na koju je izabran isključivo glasovima srpskih odbornika.

"Stranka za Bosnu i Hercegovinu će nastaviti zalagati za jedinstvo nastupa probosanskih partija u bosanskohercegovačkom entitetu RS, a posebno u Srebrenici", zaključeno je na sjednici Savjeta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...