RASPLET SKANDALA U BANJOJ LUCI: Branislavu Zeljkoviću i drugima određen pritvor u trajanju od...

Protiv osumnjičenih B. Z, S. B, D. D. i S. M. pritvor je određen zbog postojanja posebnog pritvorskog razloga Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

  • Vijesti

  • 18. Sep. 2021  

  • 0

Danas je Okružni sud u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, donio odluku o mjerama pritvora za Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, i ostalu trojicu osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio.

Naime, određen je pritvor osumnjičenima u trajanju od mjesec dana.

“Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci donio je rješenje kojim je prema osumnjičenima B. Z, S. B, D. D. i S. M. zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili B. Z. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja Krivičnog zakonika Republike Srpske, S. B. i D. D. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba u postupku javne nabavke, a S. M. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju određen pritvor koji može trajati najduže jedan mjesec, a koji pritvor se ima računati počev od časa lišenja slobode”, saopćeno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

“Pritvor za osumnjičenog B. Z. može trajati najduže do dana 16.10.2021. godine u 00:05 sati, za osumnjičenog S. B. može trajati najduže do 15.10.2021. godine do 17:25 sati, za osumnjičenog D. D. može trajati najduže do dana 15.10.2021. godine u 16:40 sati, i za osumnjičenog S. M. može trajati najduže do dana 15.10.2021. godine do 20:30 sati”, dodaje se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...