RAMIZ SALKIĆ SA MJESTA STRAŠNOG ZLOČINA NAD BOŠNJACIMA PORUČUJE: "Naš povratak trajno je opredjeljenje da budemo vlasnici..."

Potpredsjednik SDA Ramiz Salkić na godišnjicu strašnog zločina nad Bošnjacima poslao je jasnu poruku.

  • Društvo

  • 20. Sep. 2021  

  • 1

U mjestu Novoseoci, općina Sokolac, obilježena je 29. godišnjica zločina nad Bošnjacima. U ovom mjestu je 22. septembra 1992. godine ubijeno 45 osoba bošnjačke nacionalnosti, ostalo stanovništvo je protjerano, džamija srušena. Najmlađa žrtva bio je Damir Očuz, koji je imao 14 godina.

"Naš povratak trajno je opredjeljenje da budemo vlasnici naših ognjišta, da ih obrađujemo i da jačamo našu domovinu Bosnu i Hercegovinu", poručio je Ramiz Salkić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...