ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI IZ DALMACIJE: Grom usmrtio cijelo stado ovaca, vlasnik je u šoku...

Gromovi su udarali punih sat vremena.

  • Hronika

  • 20. Sep. 2021  

  • 0

Snažno grmljavinsko nevrijeme koje je u osvit zore u nedjelju poslije četiri sata pogodilo istočni dio otoka Brača, posebice općinsko središte Selca, pričinilo je velike štete koje će se tek zbrajati i koje će se dugo prepričavati. Gromovi su „tukli“ tvrde više od sata vremena.

19374736Foto: SLOBODNA DALMACIJA

Ipak najveću štetu je pretrpio Zoran Trutanić iz Selaca kojemu je grom uništio stado od 47 ovaca te mu ugrozio životnu egzistenciju. Udar groma preživjelo je svega 5 njegovih ovaca. Takav pomor stoke ne pamte ni najstariji stanovnici Brača.

"Ubilo me skroz. U šoku sam. Ni ja ni žena nemamo penzije. Sada sam ostao bez ičega. Nisam više u stanju pričati. Teško mi je“ - kazao nam je 64 - godišnji Zore Trutanić drhtavim glasom u kojemu se osjećala sva težina tragedije koja ga je zadesila.

imageFoto: SLOBODNA DALMACIJA

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...