MUSTAFA CERIĆ UPUTIO OŠTRO PISMO BIVŠEM VISOKOM PREDSTAVNIKU: „To znači i kraj Bošnjacima muslimanima na Balkanu i Europi i dovršetak započetog genocida i udruženog zločinačkog poduhvata…“

Bivši poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i bivši kandidat za člana Predsjedništva BiH Mustafa Cerić uputio je otvoreno pismo Wolfgangu Petritchu.

  • Politika

  • 21. Sep. 2021  

  • 4

Mustafa Cerić navodi kako nije iznenađen, ali jeste razočaran izjavom bivšeg visokog predstavnika za Bosnu Wolfganga Petritscha koji je kazao kako je “Izborni bojkot Srba i Hrvata – de facto kraj Bosne i Hercegovine”.

-Nisam iznenađen jer se od početka agresije na bosansku državu Europa hijenski ponašala prema Bosni, dopuštajući srpski genocid i udružrni hrvatski zločinački poduhvat nad muslimanima Bošnjacima.

No, Petrićeva logika je samo kontinuitet licemjerne europske politike prema bosanskoj državi, gdje su Bošnjaci, kao muslimani, većina.

Prema tome, Petrić nije ništa novo rekao što nismo znali i što nismo na našoj bosanskoj koži iskusili genocidom i udruženim zločinačkim poduhvatom.

Međutim, razočaran sam jer sam mislio da je Petrić nešto naučio u Bosni dok je obnašao funkciju visokog predstavnika za BiH 1999-2002. godine.

Mislio sam da je Petrić spoznao razliku između dobra i zla, između civilizacije i barbarizma.

Nažalost, Petrić to nije spoznao jer da jeste ne bi iznova zaprijetio, a kome bi već Bošnjacima, da će de facto biti kraj bosanskoj državi ako Srbi i Hrvati bojkotiraju naredne izbore - Et tu, Brute?!

A to znači i kraj Bošnjacima muslimanima na Balkanu i Europi?!

A to znači dovršetak započetog genocida i udruženog zločinačkog poduhvata?!

Petriću imam nekoliko pitanja za vas:

Šta treba da mi Bošnjaci uradimo kako bi udobrovoljili Srbe i Hrvate u Bosni da ne bojkotiraju izbore kako ne bi de facto došao kraj bosanskoj državi?

Nemojte se vi mučiti, ja ću vam odgovoriti:

(1) Bošnjaci treba da se pomaknu ili odmaknu (nestanu) kako bi bosanski Srbi za račun Srbije a bosanski Hrvati za račin Hrvatske podijelili Bosnu po scenariju Tuđman-Milošević iz Karađorđeva!

(2) Bošnjaci, kao žrtve genocida, treba da se dogovore sa dželatima, koji negiraju genocid i protiv su Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida što je znak da je moguće da se genocid ponovi u Bosni!

(3) Bošnjaci, kao žrtve genocida, treba da se dogovore sa Srbima i Hrvatima tako da stave svoj vrat za njihovu sablju!

(4) Bošnjake treba kazniti zato što mogu biti bolji, a Srbe i Hrvate treba nagraditi zato što mogu biti gori!

Sramota je za veliku Europi da nije u stanju ni nakon 30 godina riješiti bosansko pitanje po europskim standardima ni nakon dokazanog i presuđenog genocida na međunarodnom sudu pravde.

Zato, gospodine Petriću, ako ne želite pomoći, nemojte nam odmagati, stoji u pismu Mustafe Cerića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...