„SLOBODNA BOSNA“ SAZNAJE: Visoki predstavnk Christian Schmidt hitno otputovao u Zagreb, razlog je…

Njegova posjeta dolazi u vrijeme visokih napetosti u BiH u svjetlu najava promjene Izbornog zakona.

  • Vijesti

  • 21. Sep. 2021  

  • 10

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primit će danas u Banskim dvorima visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schmidta.

Njegova posjeta dolazi u vrijeme visokih napetosti u BiH u svjetlu najava promjene Izbornog zakona.

Podsjetimo, Schmidt je u augustu ove godine preuzeo funkciju Visokog predstavnika od Valentina Inzka.

Prema saznanjima „Slobodne Bosne“ iz izvora u OHR-u, visoki predstavnik Christian Schmidt danas će, nakon razgovora s Plenkovićem, gostovati na HRT-u, a glavne teme razgovora bit će izmjene Izbornog zakona i politička kriza u Bosni i Hercegovini.

Prema našim saznanjima, visoki predstavnik bi se odmah nakon gostovanja na javnom servisu Hrvatske vratio u Bosnu i Hercegovinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...