JOHANN SATTLER O AFERI “SNIMAK”: “Ovo pokreće jedan cijeli niz pitanja, prije svega …”

"...integriteta nosilaca najvećih funkciju u zemlji, pa tako naravno i pravosudne funkcije, profesionalizma i profesionalnog rada, te pokreće pitanje nezavisnosti djelovanja različitih organa vlasti", rekao je.

  • Društvo

  • 21. Sep. 2021  

  • 0

Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler prokomentarisao je danas u Zenici sadržaj razgovora direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić koji je procurio u javnost.

Sattler se prvo zahvalio novinarima na izuzetno važnom pitanju.

"Snimci pokreću jedan cijeli niz pitanja. Prije svega integriteta nosilaca najvećih funkciju u zemlji, pa tako naravno i pravosudne funkcije, profesionalizma i profesionalnog rada, te pokreće pitanje nezavisnosti djelovanja različitih organa vlasti", rekao je.

On je istakao kako nije slučajno da EU kontinuirano insistira na vladavini prava uz naglasak da nema pravog evropskog puta bez napretka u ovim oblastima.

"Zato toliko na tome i insistiramo. Do sada smo nažalost bili svjedoci da je malo napretka postignuto u ovim oblastima, ali bilo je i iskoraka poput imenovanja novog rukovodstva VSTV-a BiH. To je pozitivna stvar. Kada u narednim danima profunkcioniše rad Parlamentarne skupštine BiH očekujemo što prije izmjene i dopuna zakona o VSTV-u koji se tiče pitanja integrtiteta pravosudnih funkcija", kazao je, prenosi Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...