“OVO NIJE ČAK NI TUĐMAN NIKADA REKAO”: Izjave Zorana Milanovića izazvale brojne reakcije

Jedan od komentara je i onaj od Nenada Memića, koji je na mreži Twitter napisao: “A ja sam vladar Kine”.

  • Mini market

  • 22. Sep. 2021  22. Sep. 2021

  • 2

Brojne su reakcije na društvenoj mreži povodom današnje izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da je on "predsjednik i Hrvata u Bosni i Hercegovini".

Bh. režiser Dino Mustafić rekao kako je izjava predsjednika Hrvatske “nerazumna, drska i neustavna”.

“Manipulativno i netačno. Ovo nije čak ni Tuđman nikada rekao. Ovom se izjavom predsjednik Hrvatske delegitimirao kao ozbiljan i konstruktivan političar već stao u red desnih populista uz bok Janši i Orbanu”, istakao je Mustafić.

Ovu izjavu Milanovića komentarisao je i politolog iz Crne Gore Ljubomir Filipović.

“Dobro je što Milanović podržava Crnu Goru, ali ako kaže da je predsjednik svih Hrvata u Bosni i Hercegovini, onda slijedeći istu logiku Vučić je predsjednik svih Srba u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. A to nije dobra logika”, naglasio je Filipović.

Jedan od komentara je i onaj od Nenada Memića, koji je na mreži Twitter napisao: “A ja sam vladar Kine”.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je nakon obraćanja u Generalnoj skupštini UN-a kako je on predsjednik i Hrvata u Bosni i Hercegovini što je šokiralo i novinare koji su tražili objašnjenje. Kritikovao je i predsjedavajućeg Predsjedništva Željka Komšića kazavši kako “ne zna s kojim mandatom je došao i u čije ime govori”.

“I da je predstavnik Hrvata jer funkcioniraju kao tri člana, rekao sam da sam ja predsjednika hrvatskih građana i onih Hrvata koji žive u BiH. To je moja dužnost i obaveza”, rekao je Milanović, prenosi Al Jazeera.

Na pitanje novinara da li je rekao da je predsjednik Hrvata u BiH, Milanović je nastavio:“U onoj mjeri u kojoj Ustav kaže, da se brinemo i vodimo računa o statutu Hrvata izvan Hrvatske, ali uz poštovanje zemalja, da”. (N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...