ODLUKA USTAVNOG SUDA BiH ODJEKNULA DO MAĐARSKE: Javio se Milorad Dodik - "Pozivam građane Republike Srpske da..." (VIDEO)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je danas donosioce odluka u Republici Srpskoj da se "okupe i u Narodnoj skupštini ponište sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma".

  • Politika

  • 23. Sep. 2021  23. Sep. 2021

  • 23

Komentarišući odluku Ustavni sud BiH koji je utvrdio da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske nisu u skladu sa Ustavom BiH i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo Republike Srpske, Dodik je poručio da je krajnje vrijeme da NSRS zasijeda i poništi sve neustavne odluke i da RS hoće da prihvati dejtonsku BiH.

- Hoćemo da kažemo da nas ne zanima nikakav visoki predstavnik, pogotovo ovaj koji se lažno predstavlja i koji bi donosio neke odluke. Vidim da danas on piše neko pismo, da on nešto traži, šta on ima sa platama, šta on ima s tim stvarima. Neka to rješava u svojoj zemlji, a ne kod nas - rekao je Dodik. 

On je pozvao građane RS da "shvate ozbiljnost situacije".

Dodik je poručio da briselske diplomate i sarajevska politika "ne mogu da prave zemlju, jer u takvoj BiH mi nećemo da budemo".

- Briselske diplomate se uvijek nešto žure. Uvijek guraju svoje. Uvijek je bilo da ono što je ranije naznačeno u Sarajevu, tako i bude na kraju, pa nam samo ispostave zahtjev. U takvoj BiH mi nećemo da budemo - rekao je on.

Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...