IMAO JE VAŽNU ULOGU: Šta odlazak Mikea Schroepfera znači za Facebook?

Tekst prenosimo sa hrvatskog Tportala.

  • HiTec

  • 24. Sep. 2021  

  • 0

Nakon skoro 13 godina provedenih u Facebooku, glavni tehnološki direktor Mike Schroepfer najavio je svoj odlazak s ove visoke pozicije.

Kako je pojasnio, preuzima novu ulogu u razvoju tehničkog osoblja, a ova će mu pozicija dozvoliti da se više bavi svojim osobnim projektima, piše New York Times.

"Odlazak je težak jer volim Facebook i uzbuđen sam oko budućnosti koju zajedno gradimo", oglasio se Schroepfer na platformi.

Izuzevši nekolicinu odlazaka s najvažnijih pozicija u kompaniji, Mark Zuckerberg zadržao je ključne osobe godinama. Sheryl Sandberg na svojoj je poziciji operativne direktorice od 2008. godine.

Odlazak Schroepfera najavljen je u jeku nezadovoljstva načinom na koji se najveća društvena mreža svijeta nosi s toksičnim govorom, mržnjom i dezinformacijama. Upravo je tehnološki direktor bio ključna osoba za stvaranje umjetne inteligencije u prevenciji mržnje na Facebooku...

"On je imao važnu ulogu u skoro svemu što smo radili", kazao je Mark Zuckerberg u kompanijskom blogu. Schroepfera će zamijeniti Andrew Bosworth, još jedan od Facebookovih starosjedilaca koji je dosad radio na razvoju proizvoda za oglašivače kao i video-uređajima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...