OVO JE PRAVI RAZLOG ODUSTAJANJA: Elvis Mujić neće suditi utakmicu zbog fotografije na kojoj pokazuje tri prsta...

Glavni sudija ovog meča trebao je biti Elvis Mujić koji je jo ranije delegiran od strane Komiteta za sudije i suđenje.

  • Svijet

  • 25. Sep. 2021  25. Sep. 2021

  • 3

Derbi 11. kola u Banjoj Luci će odigrati domaći Borac i Sarajevo.

Glavni sudija ovog meča trebao je biti Elvis Mujić koji je jo ranije delegiran od strane Komiteta za sudije i suđenje.

Međutim, Mujić je obavijestio Komitet za sudije i suđenje da nije u mogućnosti suditi pomenuti meč zbog velikog pritiska sa kojim se suočava nakon što je na društvenim mrežama i forumima "procurila" njegova fotografija.

Iz izvora bliskih Fudbalskom savezu BiH SportSport.ba saznaje da je zapravo sporna fotografija na kojoj je Mujić u zrak podigao tri prsta, te da ista prema Mujićevim riječima nema značenje kakvo se želi predstaviti i da je zloupotrebljena u negativnom kontekstu.

"Obavještavam vas da nisam u mogućnosti suditi pomenuti meč jer nisam psihički spreman zbog velikog pritiska određenih medija koji traju od momenta objavljivanja delegiranja, a posebno zbog fotografije koja se pojavila na kojoj se vide podignuta tri prsta. Želim da navedem da pomenuta fotografija nema značenja kao što pojedini žele predstaviti kao i da ne predstavlja bilo kakvu negativnu, niti nacionalističku poruku, već je zloupotrebljena u negativnom kontekstu", između ostalog je napisao Mujić u pismu upućenom Komitetu za sudije i suđenje.

Umjesto Mujića suret između Borca i Sarajeva sudit će Antonio Bandić, dok će na duelu Tuzla Cityja i Veleža koji je prvobitno trebao suditi Bandić, pravdu dijeliti Irfan Peljto.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...