MOMENAT U KOJEM JE SVE MOGLO EKSPLODIRATI: Pogledajte bliski susret srbijanskog bombardera i hrvatskog helikoptera na granici Kosova i Srbije (VIDEO)

Na granici Srbije i Kosova već sedmi dan traje potpuna blokada prometa koju su organizirali lokalni Srbi zbog uvođenja reciprociteta za srbijanske tablice i razmještaja kosovske policije

  • Regija

  • 26. Sep. 2021  26. Sep. 2021

  • 5

Srbijanski mediji pod kontrolom Vučića objavili su u nedjelju video snimak niskog preleta borbenih aviona Soko J-22 Orao iznad prijelaza Jarinja, administrativne crte između Srbije i Kosova, a zapravo granice između Republike Kosovo i Republike Srbije.

Na tom području već sedmi dan traje potpuna blokada prometa koju su organizirali lokalni Srbi zbog uvođenja reciprociteta za srbijanske tablice i razmještaja kosovske policije. U igri živaca Beograd učestalo koristi borbene avione i izviđačke helikoptere uz pumpanje informacija o skorom dolasku posebnih jedinica Vojske Srbije.

Današnja snimka srpskih Orlova, ne baš uspjelog jurišnika-bombardera iz doba SFRJ, završava preletom helikoptera KFOR-a. To je zapravo letjelica Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171SH koja je raspoređena kao dio međunarodnih snaga u toj državi.

(24sata.hr)

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...