ZAVRŠENA OBDUKCIJA UBIJENE DJECE U ZAGREBU: Jedna stvar još nije poznata...

Zločin u Zagrebu

  • Hronika

  • 26. Sep. 2021  

  • 0

Saznaju se novi detalji strašnog slučaja troje ubijene djece, kojima je život, kako se osnovano sumnja, oduzeo njihov otac, 56-godišnji Harald Kopitz.

On si je nakon toga pokušao oduzeti život, no policija ga je pri intervenciji u stanu u zagrebačkim Mlinovima pronašla u besvjesnom stanju te je prevezen u KB Sestre milosrdnice gdje se još uvijek nalazi.

Liječnici su njegovo stanje opisali kao stabilno, a pod nadzorom je policije.

Kako 24 sata saznaje od izvora bliskih istrazi, obdukcija ubijene djece je završila, no nema konačnog zaključka o uzroku smrti. Stoga su zatražili dodatne toksikološke nalaze kako bi utvrdili je li njihova smrt izazvana gušenjem ili trovanjem lijekovima.

Podsćećanja radi prvi je Dnevno.hr, pisao ,sumnjalo se da su nesretna djeca prvo otrovana, a zatim ugušena.

Policija je u jučerašnjem saopšrtenju objavila detalje događaja. Kako kažu, 25. septembra oko 2 sata u Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja. Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života.

Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece dok je Kopitz prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju. Uviđaj je proveden uz rukovođenje zamjenice Županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje je u tijeku. Na konferenciji za medije policija je također rekla da će zbog traume uslijed zatečenog prizore ubijene djece policijskim službenicima biti pružena stručna pomoć.

O svemu se kasnije oglasio i DORH, potvrdivši da je policija provela uviđaj povodom pronalaska tri mrtva tijela u stanu u Mlinovima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...