HISTORIJSKI USPJEH: Reprezentativka BiH najbolja igračica ženske NBA lige

Reprezentativka Bosne i Hercegovine i košarkašica Conecticut Suna Jonquel Jones proglašena je najkorisnijom igračicom (MVP) najjače ženske košarkaške lige na svijetu, WNBA.

  • Sport

  • 28. Sep. 2021  28. Sep. 2021

  • 0

Nakon što je prije nekoliko dana sjajna bh. košarkašica dobila priznanje od Associated Pressa, danas je najkorisnijom košarkašicom regularnog dijela prvenstva proglašena i od strane WNBA lige.

Jones je tako ušla u historiju jer je postala vlasnica svih najznačajnijih nagrada. Ona je ranije dobila nagradu za igračicu koja je najviše napredovala (MIP) 2017. godine, a godinu kasnije dobila je nagradu za sportistkinju godine.

Jones ima najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri, a do sada je u prosjeku upisivala 19.4 poena, 11,2 skoka po utakmici.

Čestitku je sjajna Zmajica dobila i od zvanične stranice NBA lige.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...