EMIR SULJAGIĆ, DIREKTNO: "Sad bar znamo koliko košta srbovanje Milorada Dodika..."

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić komentirao je na društvenim mrežama povratak Dodikovog SNSD-a u državne institucije.

  • Društvo

  • 29. Sep. 2021  

  • 1

-Nego, sad barem znamo koliko košta srbovanje Milorada Dodika: 20 miliona mjesečno. Al' dao bi on to i povoljnije, nego se tako namjestilo, poručio je Emir Suljagić.

-Trebalo je ipak testirati sposobnost Milorada Dodika da isplati plate Srbima iz svog budžeta... ovako uvijek dobije priliku da se izvuče, piše Suljagić.

Podsjetimo, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH, jednoglasno je na jučerašnjoj  vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period oktobar - decembar 2021. godine, u iznosu 249 miliona KM, što predstavlja četvrtinu sredstava odobrenih za finansiranje institucija BiH u skladu sa Zakonom o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivat će se od 1. oktobra 2021 . godine.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...