"NE MOGU TAKVE GLUPOSTI PRIČATI": Milanović ismijao Dodikove prijetnje, obrušio se i na Matthewa Palmera

Jučer u Zagrebu sastali su se na radnom sastanku predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjedavajući Doma naroda PS BiH Bakir Izetbegović.

  • Regija

  • 29. Sep. 2021  29. Sep. 2021

  • 1

Susret se desio na inicijativu bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića, a razgovaralo se o brojnim temama koje opterećuju odnose BiH i Hrvatske, te Bošnjaka I Hrvata. 

Danas je Milanović na konferenciji "Dan velikih planova", pored ostalog, kratko komentarisao susret jučerašnji susret sa Izetbegovićem te se dotakao Milorada Dodika i njegovih prijetnji osnivanjem vojske RS-a. 

"Dodik je na određeni način talac situacije u RS-u, elemenata i ljudi koji su radikalniji od njega. Ja mislim da on nije radikalan, ali  to postaje malo neozbiljno. To je kao da ja prijetim Sloveniji nosačem aviona. Prvo, ne bih nikad prijetio, a drugo, ne mogu takve gluposti pričati”, kazao je Milanović. 

"Zbog mentalnog zdravlja i dostojanstva ne mogu takve gluposti pričati. Kada kažem, nosač aviona zaista je glupost, prijetiti vojskom RS nije glupost nego je neozbiljno, ali što je ta vojska? Deset umjesto sedam pušaka... To nije realno, to košta. I kada bi pravno bilo moguće, a nije, to košta. Mi znamo što si Hrvatska može priuštiti puno više nego Srbija", dodao je Milanović.

U kontekstu govora o Dodiku, Milanović je kratko komentarisao i poruke koje je jučer uputio Matthew Palmer.

"Mislim da je prostor za suradnju Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini velik, da to ne ide trenutno kako valja. To ne treba ići na štetu Srba, o tome će se obavijestiti gospodina MIlorada Dodika i motivirati ih sve, ako je to moguće, da se što više probaju naći zajedno i da ih ne 'hvataju u krug razni ambasadori i pipničari' koji su u BiH napravili dosta štete svojim nehatom i pričanjem raznih priča. Zadnja jučer od nekog američkog diplomata da je za ukidanje etničkih prefiksa, to neka proba napraviti u Teksasu", rekao je Milanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...