MOSKVA PRONAŠLA KRIVCA ZA SITUACIJU NA KOSOVU: "Priština krši i ne ispunjava sporazume koji su ranije potpisani..."

Predsjednik Vučić je ovom prilikom rekao da se nada da će u narednim mjesecima ponovo imati čast da razgovara sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

  • Regija

  • 29. Sep. 2021  29. Sep. 2021

  • 0

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan Harčenka i zahvalio na podršci zvanične Moskve po pitanju Kosova i Metohije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Kako se navodi, ambasador Bocan Harčenko je i ovom prilikom rekao da Moskva sa velikom zabrinutošću prati situaciju na sjeveru Kosova i Metohije. On je takođe ukazao na to da odgovornost za nastalu krizu leži na privremenim institucijama u Prištini, koje krše i ne ispunjavaju sporazume koji su ranije potpisani. Ambasador Bocan Harčenko je takođe istakao da srpska strana djeluje sa najvećom odgovornošću, dok Priština ne pokazuje nijedan znak da je za traženje kompromisnog rješenja, dodaje se u saopštenju.

Predsjednik Vučić je zahvalio na aktivnoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Predsjednik Vučić i ambasador Bocan Harčenko su razgovarali o zajedničkim srpsko-ruskim projektima u sklopu priprema za novo zasedanje Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju i posetu potpredsednika ruske Vlade Jurija Borisova, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Vučić je ovom prilikom rekao da se nada da će u narednim mjesecima ponovo imati čast da razgovara sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, piše N1.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...