NAKON ŠTO JE PROCURIO SNIMAK U JAVNOSTI: Formiran novi predmet protiv Gordane Tadić

UDT je novi slučaj pokrenuo nakon što je u javnosti procurio snimak razgovora između Tadić i Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine.

  • Vijesti

  • 30. Sep. 2021  

  • 1

Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine otvorio je novi slučaj protiv glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordane Tadić, potvrđeno je za politicki.ba. 

Ovaj organ je već ranije vodio proces protiv Tadić. 

UDT ju je razriješio dužnosti zbog niza teških prekršaja. 

Tadić se žalila, ali je i Drugostepena komisija potvrdila nalaze UDT-a. Noj sada predstoji žalba na tu odluku i rasprava i glasanje VSTV-a. Sjednica na kojoj bi se to desilo trebala bi se održati do kraja narednog mjeseca. 

UDT je novi slučaj pokrenuo nakon što je u javnosti procurio snimak razgovora između Tadić i Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine. 

"U vezi Vašeg upita, Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) može potvrditi da ima registriran predmet u vezi navoda iz Vašeg upita. 

U skladu sa ograničenjima i nadležnostima propisanim Zakonom o VSTV-u BiH ne možemo odgovoriti na postavljena pitanja", rečeno je za politicki.ba.

Osim da li je otvoren slučaj, zanimalo nas je i da li je tužiteljica Tadić, sastankom s Mehmedagićem, koji je tada bio pod istragom, prekršila zakon, te da li su još neke osobe obuhvaćene eventualnim novim slučajem protiv šefice Tužilaštva BiH. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...