GOOGLE SPREMA NOVOSTI: Rezultati pretraživanja uskoro će se promijeniti

Dodatne informacije o izvoru infromacija trebale bi poslužiti u ratu protiv onih krivih.

  • HiTec

  • 30. Sep. 2021  

  • 0

Google će u borbi protiv dezinformacija u temama koje se pretražuju dodavati informacije i kontekst, a sve kako bi korisnici postali osvješteniji oko izvora informacija koje traže.

Tako će, kako piše The Washington Post, dodavati opise stranica, recenzije i informacije od trećih strana, a moći će ih se naći u sekciji "About this result", dostupnoj klikom na tri točkice kod rezultata pretraživanja, prenosi Tportal.

"Mnogo je informacija iz različitih izvora, a dosta ih je i nepoznatih", kaže produkt menadžer Harris Cogen iz Googleova tima za povjerenje potrošača.

"Puno ljudi zabrinuto je zbog širenja dezinformacija i ovaj alat u tome će im pomoći", osvrnuo se na novosti koje će za početak biti dostupne u SAD-u.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...