DRAGAN ĐILAS: "Sud je kazao da je u Srebrenici bio genocid, o tome više nema potrebe da pričamo"

Jedni izvori kažu četiri hiljade, drugi osam hiljada ljudi… osim za te ljude ti brojevi su strašni”, istakao je.

  • Regija

  • 30. Sep. 2021  

  • 1

Dragan Đilas, jedan od lidera opozicije u Srbiji, večeras je izjavio da ako je Međunarodni sud pravde kazao da je u Srebrenici bio genocid, onda “mi o tome više nemamo potrebe da pričamo”.

Đilas je rekao da “znamo za zločin u Srebrenici”.

“Jedni izvori kažu četiri hiljade, drugi osam hiljada ljudi… osim za te ljude ti brojevi su strašni”, istakao je.

Na pitanje voditelja da li smatra da je bio genocid u Srebrenici, Dragan Đilas je napomenuo da nije pravnik i da on ne može davati te kvalifikacije, ali da je Međunarodni sug u Hagu kazao da je u Srebrenici bio genocid.

“Nemojte od mene tražiti da nešto kvalifikujem da li je genocid ili zločin protiv čovječnosti. Ali je Međunarodni sud pravde, kao što piše u Deklaraciji (crnogorskog parlamenta), donio presudu i mi o tome više nemamo potrebe da pričamo”, poentirao je jedan od lidera opozicije u Srbiji Dragan Đilas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...