NAPETO U AMERICI: Kongres u zadnji tren spriječio blokadu saveznih službi, Biden u velikim problemima...

Od 1980. godine, američka savezna vlada zatvorena je 21 put zbog nedostatka dogovora o budžetu, a ovo je bilo prvo potencijalno zatvaranje vlade u Bidenovom mandatu.

  • Svijet

  • 01. Okt. 2021  

  • 0

Američki Kongres je jučer u zadnji tren spriječio zatvaranje saveznih službi, ali predsjednika Joea Bidena očekuju i drugi problemi dok se njegovi demokrati svađaju zbog njegovih velikih projekata ulaganja i reforma.

S 254 glasa za i 175 protiv Zastupnički dom je odobrio zakon o privremenom financiranju vlade do 3. decembra koji je u Senatu već prihvaćen većinom glasova. Biden ga treba potpisati prije ponoći kako se ne bi prekinulo financiranje saveznih službi.

Uključen je novac i za afganistanske izbjeglice

Osim nesmetanog rada američke vlade, prijedlog o njenom privremenom financiranju predviđa pomoć područjima koja su pretrpjela posljedice prirodnih nepogoda i požara, a uključen je i novac za izbjeglice iz Afganistana.

Od 1980. godine, američka savezna vlada zatvorena je 21 put zbog nedostatka dogovora o budžetu, a ovo je bilo prvo potencijalno zatvaranje vlade u Bidenovom mandatu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...