STANIVUKOVIĆ NE POSUSTAJE: Covid-pacijenti u Banjoj Luci umrli zbog industrijskog kisika uvezenog iz Hrvatske?

Stanivuković tvrdi da je kisik nabavljala tvrtka TGT Tehnogas, iz Dodikovog rodnog grada Laktaša, kojoj je na čelu Stanislav Čađo, bivši ministar unutarnjih poslova RS-a. 

  • Društvo

  • 02. Okt. 2021  02. Okt. 2021

  • 0

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković iznio je u javnost informaciju da firma TGT Tehnogas iz Laktaša nema dozvolu za promet lijekova, odnosno medicinskog plina (kisika) koji spada pod lijek.

Stanivuković je podnio prijavu tužilaštvu, jer se, kako on tvrdi, u Sveučilišnom kliničkom centru u Banjoj Luci koristi kisik koji nije prošao kontrole, a taj posao je povjeren firmi koja ima dozvolu samo za uvoz tehničkog, ne i medicinskog kisika, piše Index.hr.

Sumnja se da je  tijekom pandemije koronavirusa umrlo nekoliko pacijenata jer im je umjesto medicinskog kisika dan industrijski uvezen iz Hrvatske. Pritom je istaknuo da "ima saznanja da se Sveučilišnoj klinici isporučuje kisik koji nije medicinski te da to radi firma koja nema licencu za takav posao".

Portal Srpska.info piše da cijela situacija ide do Milorada Dodika

Nije bilo dozvole za unutarnji promet?

Stanivuković tvrdi da je kisik nabavljala tvrtka TGT Tehnogas, iz Dodikovog rodnog grada Laktaša, kojoj je na čelu Stanislav Čađo, bivši ministar unutarnjih poslova RS-a. 

Sve je komentirao i Dodik, a on kaže da je problem u tome što tvrtki iz Laktaša nisu dali dozvolu za unutarnji promet. 

"Postoji problem oko toga što tom TGT Tehnogasu nisu dali dozvolu za unutrašnji promet, već su htjeli da to ide preko sarajevske firme, a da sarajevska firma kupuje od firme iz Banje Luke, a onda prodaje preko Sarajeva kisik u Banju Luku", rekao je Dodik. 

Dodik inzistira da je sva istina u tome i da druge priče nema, a kaže da je i on koristio taj kisik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...