NEBOJŠA VUKANOVIĆ NIKADA ŽEŠĆI: "Mile pakuj se i odlazi..."

Prilikom izlaska na binu, Nebojšu Vukanovića gromoglasno su pozdravili okupljeni na što je on izjavio da sve ovo vrijedi vrijedi više od svog blaga svijeta.

  • Politika

  • 02. Okt. 2021  02. Okt. 2021

  • 3

Na današnjim protestima opozicije u Banjoj Luci, nezavisni zastupnik Nebojša Vukanović obratio se prisutnima i izazvao veliko oduševljenje nekoliko hiljada okupljenih na večerašnjim protestima, prenosi Klix.

Prilikom izlaska na binu, Nebojšu Vukanovića gromoglasno su pozdravili okupljeni na što je on izjavio da sve ovo vrijedi vrijedi više od svog blaga svijeta.

"Kada je Šantić pisao stihove, nije mogao pomisliti da će domaći zulumčari biti gori 10 puta od Turaka i Austrijanaca koji su nas pokorili i okupirali. VIše je danas raja pokorena nego za vrijeme Omer paše Latasa", rekao je Vukanović.

Istakao je kako ne bi u ovom trenutku bio u koži Milorada Dodika koji je u Bijeljini, kako ističe Vukanović, okupio hiljadu građana, dok je na protestima u Banjoj Luci okupljeno 20 hiljada građana.

"Ne bih mu bio u koži dok gleda ovaj narod dok je on okupio hiljadu ljudi u Bijeljini, a mi ovdje 20 hiljada. Turci su uzimali danak u krvi, a jednog od pet sinova su vodili u Istanbul. Ovo je gore od toga, svuda su nam djecu po svijetu rastjerali,. Niko nas ovako nije razorio. Pakuj se i odlazi. Mile odlazi", poručio je Vukanović.

Na kraju obraćanja, istakao je kako će se borba završiti kada opozicija uđe u Vladu.

"Skinuli smo lance i okove, hvala Bogu. Dugo ova borba traje i nema stajanja dok ne uđemo u Vladu i zato nam trebate vi. Moramo donijetu slobodu, pravdu i red. Neka stisne sada pa neka nam stavi flaster na usta. Narod kao čistu planinsku rijeku niko nije zaustavio. Neka bude borba neprestana do konačne pobjede", zaključio je Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...